divendres, 7 de febrer del 2014

RECULL DE PREMSA: EL COROMINES TORNARÀ A OFERIR 2 LÍNIES DE P3 EL PROPER CURS



Famílies i oposició, indignats perquè el regidor d’Ensenyament evita respondre sobre la reobertura de la línia suprimida enguany

La polèmica sobre el futur de l’escola Joan Coromines segueix sense tancar-se. Ahir dijous, dia 6, se’n va viure un nou capítol al Ple Municipal, en la intervenció d’un grup de mares i pares del centre (reunits en el col·lectiu “Afanya’t” en defensa de l’escola pública) a proposta del grup del PSC. El regidor d’Ensenyament, Pere Galbany, va confirmar que la Generalitat obrirà una segona línia de P3 a l’escola el curs vinent. Però no es va posicionar sobre si la línia perduda enguany es recuperarà l’any que ve a P4. De fet, va ignorar en diverses ocasions les preguntes de socialistes i d’Afanya’t sobre aquest tema. Un fet que va indignar al col·lectiu de mares i pares i a l’oposició.

La pregunta del PSC al govern venia motivada pel fet que l’Ajuntament els havia comunicat que per al curs vinent el departament d'Ensenyament tornarà a oferir la segona lína de P3 a l’escola Joan Coromines. Una línia perduda enguany, fet que ha ajudat a deixar aquest curs el centre de la ciutat amb una oferta molt per sota de la demanda de places d’escola pública. Els socialistes, en veu de la regidora Consol Prados van preguntar si la Generalitat, a més, tenia previst obrir la segona línia que va suprimir i que per tant l’any vinent seria de P4.

Va ser llavors quan va intervenir una portaveu del col·lectiu Afanya’t, mare d’un alumne de l’escola Coromines. Va llegir un text dur contra el consistori –amb pulles tant pel govern com pels partits de l’oposició- i va recordar que el Parlament de Catalunya ja ha demanat en dues ocasionsque es reobri la segona línia de l’escola. “Arregleu el que es va fer malament, exigiu democràcia i justícia, no us renteu les mans, perquè si ho feu, sereu un ajuntament vergonyós, que no té els valors a dins, sinó allà fora, penjats al balcó”, va dir la portaveu, en referència a la pancarta que penja de la façana de l’Ajuntament per la campanya “Mataró, ciutat de valors”. Tant les famílies com el grup socialista també va preguntar per la construcció del nou edifici del Joan Coromines, pel qual hi ha reservat un solar a l’Eix Herrera.

Galbany va confirmar l’obertura de dues línies de P3 l’any vinent: una al Coromines, i l’altre a l’escola Àngela Bransuela. Però va afegir que al curs seguent, el 2015-2016, les previsions demogràfiques obligarien de nou a perdre línies de P3. Pel que fa a la construcció de la nova escola, va deixar clar que no era una prioritat, ja que “tots els esforços estan centrats en què l’Angeleta Ferrer sigui una realitat” al sector Lepanto-Churruca.

Galbany obvia el tema
Davant del fet que el regidor d’Ensenyament no es pronunciés sobre què passaria amb el P4 de l’escola tal i com li havien demanat PSC i Afanya’t, Consol Prados va insistir en preguntar “com es resoldrà el nyap” que suposaria mantenir un curs amb una sola línia quan la resta en tindrien dues. “”El curs 2013-2014 quedarà senyalat, i hi haurà uns responsables polítics. Pensen obrir la segona línia de P4 el curs vinent?”, va insistir la regidora socialista. Però Galbany, de nou, ni s’hi va referir. Ni amb evasives, simplement va obviar el tema. “Ens hem d’alegrar de tenir aquest nou P3 al Coromines i a l’Angela Bransuela, que també és una molt bona escola”, es va limitar a respondre.






Perquè caldria un segon P4
El col·lectiu Afanya’t va recordar al Ple els problemes que suposa per a les famílies del centre no disposar de prous places d’escola pública a la zona. Pares i mares que han decidit escolaritzar els fills fora de Mataró, altres que s’han vist obligats a fer-ho a escoles molt llunyanes a casa seva i aules d’educació primària amb 28 alumnes són alguns dels casos que va relatar la portaveu d’Afanya’t en el seu text al Ple. L’associació entén que la recuperació de la línia perduda al Coromines, que s’hauria de plasmar el curs vinent a P4, serviria per resoldre part d’aquests problemes. 






*Llegir l'article en línia: www.capgros.com 07/02/2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada