divendres, 7 de febrer del 2014

INTERVENCIÓ D'AFANYA'T AL PLE MUNICIPAL 06/02/2014




Tots els que estem aquí tenim una cosa en comú. Potser només una:
Tots estem d'acord en que la supressió de la línia de P3 de l'any passat va ser un error (i una gran injustícia).
I els partits polítics que tots vosaltres representeu també ho van veure així, dues vegades, tal com es desprèn de la reacció al Parlament. No va ser un cop d'efecte, no va ser una reacció immediata: dues vegades, en l'interval de cinc mesos, el Parlament es va pronunciar en aquesta direcció.
Per tant, la decisió final, la de mantenir tancada aquesta línia, no va ser dels ciutadans de Mataró, a qui per cert no es va preguntar mai.
La decisió no va ser de l'ajuntament, que després d'escriure alguna carta a la consellera, ja es va fer prou càrrec l'alcalde d'esbombar que no s'hi podia fer res més.
La decisió no va ser del Parlament de Catalunya, a qui també s'ha ignorat.
Llavors de qui va ser? A veure, sembla que les dues úniques persones que se'n fan responsables són el Director de Serveis Territorials, l'ex-regidor, company vostre, senyor Josep Vicenç Garcia Caurin, actualment encara exercint aquest càrrec (sorprenent, donats aquests esdeveniments). I la senyora consellera Irene Rigau, que va venir expressament a Mataró a fer-nos saber que no escoltaria les demandes del ciutadans, ni faria cas de les cartes de l'alcalde, ni acataria la resolució del Parlament. I encara hi ha algun regidor que d'això en diu tenir una deferència amb la ciutat de Mataró.
I no volem que passi el que ha passat fins ara: que els partits polítics de l'oposició mireu què podeu aprofitar per atacar a l'alcalde i treure'n rendiment. Que el regidor parli molt, no digui res i pregunti quan temps li falta, a veure si així no queda temps per deixar parlar als altres.
I quan aquesta farsa acabi, tothom a casa seva i demà serà un altre dia, i els pares dels nens que han quedat perjudicats per tot això demà s'hauran de llevar aviat i abrigar bé, que encara som a l'hivern i el camí és llarg, ja només queden 8 anys i mig per acabar aquest calvari. Els que tenen sort aniran a l'escola amb cotxe, amb els pares nerviosos buscant aparcament, i es quedaran a l'escola a dinar, o potser aniran a l'escola en autobús. Algunes famílies han acabat portant els fills fora de Mataró.
I altres nens hi aniran caminant, cantant cançons per fer-ho passar més bé. I algun pare, a les tres, després de deixar el seu fill, anirà a un bar a prendre un cafè per passar l'estona, que ja no li val la pena de tornar a casa, que és mitja hora de camí, per després tornar a dos quarts de cinc. I no és dramatisme, tot el que estic dient és real, ho sabeu. I altres pares portaran els seus fills a una escola amb 28 alumnes, amb 8 NEE's, que es diu ràpid, però Necessitats Educatives Específiques, vol dir que necessiten atenció específica, i n'hi ha 8 (ho sabíeu, que ja constava que n'hi hauria 7 perquè són alumnes amb germans al centre, i que per tant no podrien ser desplaçats a una altra escola, i tot i així es va tancar la línia?) Realment creieu que un sol professor pot atendre 8 nens amb necessitats específiques i 20 més amb necessitats, també moltes necessitats, ordinàries? (nois, que tenen tres anys!)? Ho creieu, que els pot atendre bé a tots?
I és cert que des de l'ajuntament no es poden atendre casos individuals, que s'ha de mirar pels interessos globals. Però no s'han mirat els interessos globals, oi? Al cap i a la fi, com deia al principi, estem tots d'acord, no? I les persones que treballen al Parlament, que cobren un merescut sou per prendre decisions, estan informades, no? Suposo que quan aixequen la mà per votar, ho fan conscients del que voten, no?
Doncs, a veure, ara què fareu? O tampoc no podeu fer res? O també direu que heu fet tot el que heu pogut? Els ciutadans de Mataró poden confiar en que la gent que ens representa s'esforçarà per defensar els nostres drets?

Per què ara el que toca és seguir exigint allò que és just: reobrir la línia que ens van robar. Aquella línia que va mobilitzar tant gent, dins i fora de la política. Arreglem el que es va fer malbé: exigiu a qui no acata, que acati, exigiu democràcia, exigiu justícia!! Nosaltres, com a pares d'AFANYA'T, ja ho fem, ara us toca a vosaltres, representants nostres, treballar per aconseguir aquesta línia. 

Demaneu la línia de P4, no vingueu ara que és massa tard, no us en renteu les mans, perquè si ho feu, sereu un ajuntament vergonyós, que no protegeix els seus ciutadans, un ajuntament que no té els valors a dintre, sinó que els té a fora, penjats al balcó.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada