dissabte, 8 de febrer del 2014

RECULL DE PREMSA: ENSENYAMENT OBRIRÀ UNA SEGONA LÍNIA DE P3 A L'ESCOLA JOAN COROMINES DE MATARÓ UN ANY DESPRÉS DE TANCAR-LA

El Departament va anul·lar-la malgrat la mobilització de les famílies i el suport parlamentari unànime perquè es mantingués
La plataforma AFANYA'T exigeix que també s'obri un nou P4 per mantenir la continuïtat
Ensenyament ha informat l'Ajuntament de Mataró que l'escola Joan Coromines tornarà a tenir dues línies de P3 el proper curs, només un any després que decidís tancar-ne una malgrat el rebuig unànime de les famílies i de tots els grups polítics de la ciutat i del Parlament.

L'anunci oficial es va fer ahir en el ple arrel d'unes preguntes formulades per la regidora Consol Prados (PSC) adreçades al responsable d'Ensenyament del consistori, Pere Galbany (CiU). Galbany va confirmar la segona línia de P3 al Coromines i una nova línia també de P3 al centre Angela Bransuela però va afegir que el departament els havia advertit que de cara al curs 2015/2016 “les dades demogràfiques de la ciutat els indiquen que s'hauran de tancar grups de P3 que esperem que es faci en aquelles zones de la ciutat on la planificació així ho indiqui i no pas perquè algú aliè a la nostra ciutat així ho decideixi”.

El regidor va insistir que els esforços de l'Ajuntament se centren ara a garantir que el centre de la ciutat torni a tenir oferta d'escola pública després que s'hagués de traslladar l'escola Angeleta Ferrer i que estan a l'espera de donar dates de la construcció de les noves instal·lacions que ha d'ocupar el centre a l'antiga fàbrica de Can Fàbregas del paper. Prados li va reclamar més concreció i més compromís per garantir una nova línia de P4 al Joan Coromines pel proper curs “que normalitzi la situació i no marqui aquest grup”.

Un “nyap”
La plataforma AFANYA'T que agrupa les famílies afectades pel tancament del P3 de l'escola Joan Coromines va intervenir en la sessió plenària i va destacar que l'anunci fet ara pel departament “demostra que treure el P3 de l'escola va ser un error, un nyap i una gran injustícia”. La portaveu de l'entitat, Anna Mataró va recordar que la decisió final de mantenir tancada la línia “no va ser dels ciutadans de Mataró, ni de l'Ajuntament, ni del Parlament de Catalunya que es va manifestar en contra”. Mataró va carregar contra el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament Maresme-Vallès Oriental, Josep Vicenç Garcia i contra la consellera Irene Rigau als quals en van fer directament responsable.

Tot i això, la crítica de les famílies també va anar adreçada als grups polítics de l'Ajuntament, govern i oposició, als quals va retreure que haguessin permès el tancament. “Quan aquesta farsa acabi, tothom a casa que demà serà un altre dia. I els pares dels nens que han quedat perjudicats demà s'hauran de llevar aviat, abrigar-los bé que encara és hivern i el camí és llarg i només queden vuit anys i mig per acabar aquest calvari”, va dir Mataró.

En aquest sentit, la reivindicació de les famílies continua ferma a demanar que el curs 2014/2015 a l'escola Joan Corominas hi hagi dues línies de P4 “cal continuar exigint allò que és just que es reobri la línia que ens van robar i que va mobilitzar tanta gent dins i fora de la política”.
Finalment, la portaveu d'AFANYA'T va etzibar als polítics del consistori: “No us en renteu les mans, perquè si ho feu sereu un Ajuntament vergonyós que no protegeix els seus ciutadans i que no té els valors a dins, sinó penjats del balcó”.

Llegir article en línia *www.elpuntavui.cat 07/02/2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada