divendres, 29 d’abril del 2016

RECULL DE PREMSA: EL JOAN COROMINES RECUPERA LA SEGONA LÍNIA A 1r i P3



Amb les dades de la preinscripció a la mà, el Departament d'Ensenyament ha decidit que  obrirà un segon grup de primer a l’escola Joan Coromines el curs que ve i que la mateixa escola recuperarà la segona línia de P3. D'aquesta manera, es torna a la situació prèvia a 2013, quan el tancament de la segona línia del centre va propiciar una gran polèmica. El Departament, per altra banda, tancarà un grup de P3 a l’escola Cirera i potser també en tancarà un a l’escola Peramàs davant l'oferta de places que no estan sol·licitades. Les decisions dels Serveis Territorials les va avançar Mataró Ràdio.
La notícia va causar satisfacció tant a la pròpia comunitat educativa del Coromines com a nivell polític, ja que tots els grups municipals havien sol·licitat a Ensenyament que esperés a la inscripció per decidir sobre l'oferta de línies. Des de l'Ajuntament, el regidor Vadell assegura que vetllarà perquè la línia de Peramàs no desaparegui.
Una altra de les demandes unànimes del territori era que la ràtio d'alumnes per classe a P3 baixés. La demanda s'ha acomplert a mitges, ja que no totes les direccions han vist amb bons ulls que aquells centres amb un alumnat més complex rebaixessin aquest índex.
Tres anys de protestes
L'eliminació d'una línia a la Comunitat d'Aprenentatge Joan Coromines va desfermar una gran polèmica d'ençà de la pre-inscripció de l'any 2013. El rebuig per part de la comunitat educativa, mostres d'unanimitat del Consell Escolar Municipal i el Ple de l'Ajuntament i fins i tot posicionaments del Parlament van instar a recuperar la línia de forma infructuosa fins ara. Fins i tot el cas Coromines va veure néixer una associació 'Afanya't' de rebuig a les polítiques del Departament.
Llegir en línia Font: totmataro.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada