dilluns, 18 de maig del 2015

RECULL DE PREMSA: LA COMUNITAT EDUCATIVA RECLAMA NO TANCAR CAP LÍNIA DE P3 A MATARÓ

Assemblea Groga,Afanya't i membres d'altres col•lectius es manifesten davant l'Ajuntament coincidint amb el darrer Ple del mandat


Desenes de persones es van concentrar ahir dimecres davant l'Ajuntament per reclamar una millora en la qualitat de l'ensenyament públic a Mataró. Els manifestants eren membres d'Assemblea Groga, Afanya't i altres col·lectius vinculats a l'educació de la ciutat, els mateixos que van promoure ara fa unes setmanes la Diada de l'Educació Pública, que va reunir unes 1800 persones al Nou Parc Central.

Entre les principals reivindicacions del col·lectiu, recollides en un manifest, destaca que s'eviti el tancament de cap línia de P3 a la ciutat. Consideren la disminució de la demanda en els propers anys fruit dels canvis demogràfics ha de servir per reduir les ràtios de les aules, no pas per eliminar línies. També reclamen la construcció d'un nou institut de secundària per evitar la massificació de les aules a l'ESO; o una millor cobertura de les substitucions, entre d'altres mesures.

Prec al Ple
Alguns dels manifestants van fer acte de presència al Ple, on PSC, ICV-EUiA i la CUP van presentar un prec sobre l'escola pública a Mataró. Els tres partits van coincidir en reclamar gran part dels punts recollits en el manifest. El govern, però, va rebutjar acceptar el prec, ja que segons el regidor d'Ensenyament, Pere Galbany, tots aquests punts "ja s'estan complint". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada