dimecres, 13 de novembre del 2013

RECULL DE PREMSA: AFANYA'T VOL PARTICIPAR DE LA PLANIFICACIÓ ESCOLAR

Els representants d'Afanya't, lliurant les propostes a Serveis Territorials
Demana recuperar la proximitat com a criteri, suprimint la zona única escolar

Afanya’t és l’Associació de Famílies Afectades pel Nyap de l’Administració Territorial. L’associació que reuneix els pares i mares dels infants que van quedar fora de les escoles del centre de la ciutat arran, sobretot, de la polèmica supressió de la segona línia del Joan Coromines. Ara Afanya’t no vol quedar al marge del procés per definir la planificació escolar dels pròxims anys i tot i que des de l’Ajuntament no se’ls convida com a associació van voler fer públiques les seves propostes i, alhora, entregar-les per escrit als Serveis Territorials.

Segueixen demanant la restitució de la segona línia del Coromines però es confessen “resignats” a l'haver de dur els seus fills a l’escola concertada o a escoles públiques llunyanes. Perquè no es repeteixi la situació anticipen dues condicions: la supressió de la zona única escolar i el manteniment de tots els grups de P3 de la ciutat en paral·lel a una baixada de les ràtios d’alumnes per aula.

Proximitat com a criteri
Per al pròxim curs 2014-2015, Afanya't demana la supressió de la zona única escolar per tal que la proximitat sigui un "criteri prioritari" de les preinscripcions. També reclamen que s'acceleri la construcció de l'edifici del nou Angeleta Ferrer i Joan Coromines. Pel que fa a les places, exigeixen que les tres escoles del centre sumin un total de sis línies de P3, davant les cinc que hi ha actualment.

Específicament per a l'escola Joan Coromines, el col·lectiu de pares demana que es creï una segona línia de P4, amb l'objectiu de donar resposta a les 50 famílies afectades aquest any com a conseqüència de la retallada de la segona línia de P3, amb l'objectiu que el pròxim curs tinguin l'oportunitat de tornar a l'escola que havien escollit.

 Més propostes Els pares també volen participar de la configuració del nou mapa escolar per a Mataró, que l'Ajuntament ha començat a elaborar de la mà de les escoles i associacions de pares. Afanya't vol que no es tanqui cap escola, ni cap línia de P3, al contrari del que indiquen les dades demogràfiques fetes públiques pel consistori. Tampoc volen que es fusionin escoles amb projectes educatius diferents i que, en els casos on la demanda sigui baixa, es pugui plantejar la conversió a instituts-escola.

Llegir en línia: *totmataro.cat 12/11/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada