Acaba de sortir a la web de l'Ajuntament de Mataró una notícia sobre el procés de disseny del futur Mapa Escolar de Mataró que ja van presentar en els darrers Consells Territorials.
Data publicació: 17/10/2013
Pares, mestres i veïns poden col·laborar en el disseny del futur Mapa Escolar de Mataró
La previsió de les dades demogràfiques indiquen que fins al 2019 es necessitaran menys places de P3 i més de 1r d’ESO
L’Ajuntament ha endegat un procés participatiu sobre planificació escolar per tal de poder definir el Mapa Escolar a Mataró dels propers anys. El procés s’està portant a terme en el si dels consells escolars i els consells territorials. El Ple extraordinari sobre temes educatius que va tenir lloc el mes de juny va aprovar per unanimitat la proposta d’acord per poder treballar aquest objectiu.
Al llarg del procés es recolliran les opinions de la comunitat educativa en particular i la ciutadania en general respecte als equipaments escolars per a la població d’entre 3 i 16 anys (ensenyament infantil, primari i ESO), entenent que els implicats són qui millor coneix la realitat local i poden dissenyar una oferta per al futur de qualitat i equitativa.
Pel que fa a la comunitat educativa, es debatrà el tema en els 33 consells escolars dels centres existents i quant a la ciutadania aquesta podrà fer les aportacions a través dels 5 consells territorials.
Està previst que les propostes i conclusions recollides en aquestes reunions es traslladin a un document que estarà enllestit el desembre i que haurà de ser aprovat en el Plenari del Consell Escolar Municipal. Una vegada aprovada, aquesta proposta de ciutat es farà arribar als Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, òrgan competent en Ensenyament.
El procés participatiu ha estat dissenyat per una comissió de treball integrada pels grups municipals i una comissió del Consell Escolar Municipal, coordinades per la Direcció d’Ensenyament.
Calendari del procés participatiu
El procés es va iniciar el passat 30 de setembre amb una reunió del grup de treball dels grups municipals, des d’aleshores s’han fet i es faran les següents reunions:
. 8 d’octubre: Consell Territorial de Rocafonda-Palau-Escorxador
. 9 d’octubre: Comissió de planificació del Consell Escolar Municipal i Plenari del Consell Escolar Municipal
. 9 d’octubre: Consells territorials de Cerdanyola, Via Europa-La Llàntia i Pla d’en Boet-Peramàs
. 16 d’octubre: Consell Territorial Centre-Eixample-Havana
. 21 d’octubre: Consell Territorial Cirera-Molins-Vista Alegre-Camí de la Serra
. 30 d’octubre: reunió dels grups de treball dels grups municipals
. 5 de novembre: Comissió de planificació del Consell Escolar Municipal i Plenari del Consell Escolar Municipal.
Previsió del període 2013-2019
Els debats en el si de les reunions se sustenten en les dades de l’evolució demogràfica i de territori que es preveuen des de 2013 fins al 2019:
. Demografia de 3 anys / grups de P3:
. Es preveu una reducció de la població de 3 anys en un – 20 %, en conseqüència es reduirien aproximadament en uns 8-9 els grups de P3 (es passaria dels 56 actuals a 46-47).
. La reducció demogràfica més alta es dóna a Rocafonda-Cirera-Molins-Vista Alegre, - 31 %, en aquesta zona es podrien perdre uns 6 grups.
. A Cerdanyola-Peramàs-La Llàntia es redueix la població un – 20 %, per tant es podrien perdre uns 3 grups.
. Al Centre-Eixample-Havana la població es redueix en un – 11 %, i s’eliminarien així entre 1 i 2 grups.
. Demografia de 12 anys / grups de 1r d’ESO:
. Es preveu un increment de la població de 12 anys en un + 18 % i per tant s’hauria d’augmentar l’oferta en 9-10 grups de 1r d’ESO (dels 45 actuals es passaria a 54-55).
. A la zona de Rocafonda-Cirera-Molins-Vista Alegre la població d’aquesta edat augmentaria un + 20 %, cosa que voldria dir que s’haurien de crear 6 grups més.
. A Cerdanyola-Peramàs-La Llàntia la previsió és que s’incrementi la població en un + 17 %, per tant s’hauria d’augmentar l’oferta en 3-4 grups.
. Al Centre-Eixample-Havana la població creix un + 15 %.
*Llegir en línia:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada