dissabte, 19 d’octubre del 2013

MANIFEST DE SUPORT A LA VAGA DEL 24/10/13





AFANYA'T amb el MUCE: Marc Unitari de la Comunitat Educativa.

El MUCE des de fa molts anys hem posat tot l’esforç en la defensa d’una educació pública i de qualitat, per això responem amb la unitat i força de tota la comunitat Educativa donant suport a la convocatòria de vaga a l'educació prevista per al dijous 24 d’octubre,   perquè si ens ho proposem podem aturar aquest desmantellament al que ens estan abocant les retallades i la LOMCE.

LA COMUNITAT EDUCATIVA DE CATALUNYA EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA: NI LOMCE, NI RETALLADES

El principal objectiu del Marc Unitari de la Comunitat Educativa - MUCE és vetllar i  defensar l’educació pública i la seva qualitat, perquè  estimem l’escola pública, perquè estem fermament convençuts i convençudes que l’educació pública és un dels pilars fonamentals en una societat democràtica i que cal defensar-lo col·lectivament i amb fermesa.

Per això rebutgem absolutament tant les polítiques de retallades a l’Educació,  com la normativa que vol desplegar la LOMCE que lluny de millorar el funcionament de l’escola pública, posa en qüestió valors fonamentals i és contrari a l’esperit i les formes de l’educació pública i de l’escola catalana.


Les entitats i organitzacions del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) fem una crida  als professionals de l'educació, a les famílies i als estudiants a participar en la vaga del dia 24 d’octubre, en les mobilitzacions, protestes, i manifestacions  previstes contra la LOMCE i les retallades que posen en risc la infància i la cohesió social. També es fa necessari revisar tant la LEC com la seva aplicació.

Perquè no podem quedar indiferents a una convocatòria com la del dia 24 d’octubre, una convocatòria estatal, on tota la comunitat educativa -des de preescolar fins a universitat- està cridada a defensar una escola pública i de qualitat al servei de la societat. Defensem l’educació, la cultura i la llengua catalana, lluitem per la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i el dret a l’educació.
El MUCE ens dirigim  a la ciutadania per demanar ajuda, compromís i col·laboració participant en la mobilització ciutadana del 24 d’octubre donant suport a aquesta jornada de lluita manifestant-nos en defensa  l’educació pública, front les polítiques que l’amenacen i mostrant  rebuig a la LOMCE i a totes les mesures que suposen un retrocés en l'àmbit educatiu.

MUCE: AEP - AJEC - A.M ROSA SENSAT - FAPAC – FAPAES  - FE CCOO -  FE CGT  - FETE-UGT  - FMRPC - SINDICAT D’ESTUDIANTS – SINDICAT D’ESTUDIANTS DELS PPCC - USTEC-STE’s

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada