dimarts, 10 de setembre del 2013

RECULLS DE PREMSA: PERE GALBANY PRESENTA EL NOU CURS ESCOLAR



EL CENTRE FA CURT DAVANT LA DEMANDA DE PLACES ESCOLARS

Anxaneta, Joan Coromines i Montserrat Solà, entre les més demandades de la ciutat; l’Angeleta Ferrer, ara al Pla d’en Boet, decreix en demanda

La zona del centre no pot cobrir la demanda de places escolars amb l’oferta actual, colpejada per l’absència de l’escola Angeleta Ferrer, que s’ha vist obligada a traslladar-se al Pla d’en Boet, i el tancament de la segona línia del Coromines. Aquesta són alguna de les dades que es desprenen de la roda de premsa que el regidor d’educació, Pere Galbany, i el tècnic de l’Ajuntament, Josep Timoneda, han ofert aquest dilluns, dia 9, per presentar el nou curs escolar 2013-2014 que comptarà amb més de 18.000 alumnes a escoles i instituts a Mataró.

Les dades al centre mostren una demanda molt per sobre de l’oferta actual:  L’Anxaneta va rebre 64 sol·licituds per 50 places, el Joan Coromines 42 per 25 llocs i el Montserrat Solà 82 per 50 (totes preinscripcions en primera opció). De fet, en centres concertats com Sant Josep o Escola Pia també hi havia més demanda que oferta de manera “lleugera”, tot i que no s’ha precisat al detall. Només el Maria Mercè Marçal -70 peticions per 50 places- s’equipara als números de les escoles del centre.

 En aquest sentit, Pere Galbany ha explicat que s’han repartit “vacants per la ciutat” i ha admès que on no n’hi ha és al centre, un “maldecap que tenim des del curs passat”. “Hi ha disponibilitat de 33 places en total, però al centre hi ha una mancança”,ha afegit. L’absència de l’Angeleta Ferrer és un contratemps en aquest sentit, i Galbany explica que es troben “treballant des del primer dia per reclamar amb urgència la construcció d’una nova escola; estem en permanent contacte amb el departament per intentar finançar l’obra i que l’Ajuntament encapçali el projecte, però no tenim resultats positius”. El regidor espera que “en les properes setmanes arribin notícies clares de com es pot tenir el nou Angeleta Ferrer”. Aquesta escola ha perdut gran part de la demanda que tenia en haver-se traslladat al Pla d’en Boet: Ha rebut 14 sol•licituds aquest curs en front de les més de 25 que va rebre l’any passat (superant les places disponibles).

Malgrat aquests números, també han explicat en roda de premsa que al voltant del 85% han entrat en la seva primera opció, unes dades similars a les de l’any passat. (...)




 El regidor Pere Galbany i el tècnic Josep Timoneda aquest matí durant la roda de premsa a la   nova escola Marta Mata.      Foto: T.M.* elpuntavui.cat

EL CURS ESCOLAR COMENÇA AMB 33 PLACES LLIURES A MATARÓ

El govern admet, però, que hi ha una mancança d'oferta en el centre de la ciutat, on s'ha tancat una línia de l'escola Joan Coromines

També hi ha lloc encara a les escoles bressol municipals

Mataró finalment començarà el curs escolar el proper dijous amb 33 places lliures de P3 a la ciutat. En concret hi haurà 1.447 infants que començaran l'escola repartits en 56 grups, un menys respecte a l'any passat. D'aquests, 32 grups corresponen a escoles públiques i 24 a centres concertats. El regidor d'Ensenyament, Pere Galbany (CiU), ha explicat que les dades demostren la davallada demogràfica que s'alertava des de la Generalitat, però també ha admès que hi ha una manca de places de P3 al centre de la ciutat després que l'escola Joan Coromines fos obligada a tancar una de les seves dues línies. La ratio dels grups també és significatiu. Mentre en els centres públics la mitjana d'ocupació és de 24,5 alumnes, en els concertes es puja a 27, 5.


Tot i repetir que es tracta de dades provisionals, el regidor ha anunciat que el total d'estudiants d'infantil i primària que comencen dijous vinent a Mataró és de 12.946 alumnes. Un 54,9% aniran a escoles públiques i un 45,1% a concertades. “El 85% de les famílies han aconseguit la plaça en el centre que demanaven en primera opció”, ha dit el regidor que ha recordat que des del govern es treballa “amb insistència” per resoldre la construcció de la nova escola Angeleta Ferrer, també al centre, que es va haver de tancar quan es van detectar problemes en l'estructura. Els alumnes s'han hagut de traslladat al barri de Pla d'en Boet i la matriculació, segons dades de l'Ajuntament, ha baixat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada