divendres, 6 de setembre del 2013

AFANYA'T AL PLE DE L'AJUNTAMENT 06/09/13





Alcalde, regidors

Se'n recorda senyor alcalde que va declarar que es faria un seguiment de les famílies que se'ls havia designat una escola d'ofici??

 Ja els hi direm quin ha estat el seguiment: CAP ni UN.
Senyor alcalde, vostè no ens ha volgut rebre.

Han estat els mateixos pares els que han demanat reunir-se amb el regidor d'Ensenyament Pere Galbany, sense que aquest donés cap solució a les moltes famílies que encara no han matriculat. Aneu pensant un pla B. Aquesta va ser la seva resposta. Vostès, com a polítics haurien d'haver donat una solució als ciutadans i no l'han donat.
Estem a una setmana de l'inici de curs i encara hi ha moltes famílies que no han matriculat. Famílies molt descontentes que es plantegen no portar els seus fills a la tarda perquè no es veuen en cor de fer vuit viatges al dia o de no portar-los perquè se'ls ha assignat d'ofici.

Hi ha moltes famílies descontentes, Sr Mora.
Estem parlant que a les escoles concertades estan a 30 nens per classe.
Que totes les escoles públiques del centre han hagut de fer augment de ràtio i estan a 27 i 28 alumnes per classe, evidentment amb molts nens amb necessitats educatives especials. De fet hi ha classes que en tenen vuit.
De les 19 escoles públiques, 18 han hagut d'augmentar la reserva de NEEs.
I vostès ens diran que mirant les dades, encara sobren vint places d'escola pública.
Que curiós, totes al mateix barri. Per què no obren una línia de P3 al centre que és on queda clar que hi ha dèficit?
No facin més trampes. Parin d'enganyar. És evident que falten places d'escola pública al centre de Mataró i és la seva responsabilitat que tornin a obrir una línia. Ens és igual a on però volem escola pública entre rondes. Sr alcalde encara té una setmana. Faci el què faci falta. Demostri que té ganes de treballar pel centre de la ciutat, on només hi ha 25 places d'escola pública.


Després d'explicar-vos tot això, us volem anunciar les properes actuacions de l'Associació Afanya't per millorar el sistema educatiu a la ciutat:


Tal com diu l'article 2.7 del decret 75/2007, tant els centres públics com concertats han d'oferir un educació gratuïta a les famílies escolaritzades als seus centres, i que aquestes últimes en cap cas podran fer pagar a les famílies utilitzant fundacions i associacions. Per tant, ens dedicarem a anar aquells barris socialment desfavorits informant-los d'aquest dret que tenen. Així aconseguirem que realment hi hagi equitat social en l'aspecte educatiu.

També ens posarem en contacte amb totes aquelles famílies amb infants etiquetats com NEEs i els explicarem quins són els seus drets, els explicarem que fins que no es demostri el contrari aquí a Catalunya hi ha lliure elecció de centre per tothom, tal com diu ben clar l'article 2.4.

També ens posarem en contacte amb l'Associació Cafè amb Llet de l'Alt Maresme que està destapant irregularitats en l'àmbit sanitari per poder fer una tasca similar amb el sistema educatiu del Mataró.

Finalment volem agrair al senyor Mora, perquè sense ell mai s'hagués constituït AFANYA'T. Ell ens dirà que ell no té res a veure però tots sabem que no és cert; per facilitar a la conselleria d'Ensenyament un estalvi de 30.000 euros de la mestre de P3 de l'escola Coromines ha facilitat que una gent emprenyada i formada ens coneixem i treballem per una bona cohesió social en l'àmbit educatiu a la vil·la de Mataró. Intentarem fer complir la llei (irònic dir-ho aquí, no?) perquè la gent pugui anar a l'escola pública i concertada per igual i perquè els petits etiquetats com a NEEs tinguin els seus drets reconeguts.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada