dissabte, 4 de febrer del 2017

LA HISTÒRIA ES REPETEIX A SSTT

AFANYA’T, com a Associació de famílies afectades pel nyap de Serveis Territorials, torna a veure’s implicada, novament, en la lluita de 25 places públiques que perillen pel sol fet d’haver decidit, des de SSTT, no oferir-les i esperar a la demanda, jugant així amb el factor por.

 Aquesta vegada és el torn de l’escola d'infantil i primària Angeleta Ferrer.

 Després del desallotjament a corre-cuita del seu antic edifici i, de tot aquest temps ubicats a Torre Llauder, esperant la construcció de la seva nova escola, de dues línies al centre de Mataró, per la qual, la Generalitat ha invertit cinc milions d’euros,

 SSTT decideix, a dos mesos vista de les portes obertes i, a punt de finalitzar les obres, oferir, d’entrada, una sola línia de P3 pel curs vinent, és a dir, 25 places enlloc de les 50 que estaven previstes.

 L’estratègia de  SSTT es torna a repetir. «Obrirem la segona línia només si hi ha prou demanda suficient». Recordem el cas de l’escola Joan Coromines pel curs 2013-14.

 Ara és la nova Angeleta qui, pel curs 2017-18, es veu sotmesa en tot aquest complot, tot i haver-hi la necessitat evident de places públiques al centre de la ciutat, on, fins ara, les que hi ha són, només, concertades.

 Des de SSTT parlen d’obrir-la si hi ha prou demanda però perquè no la ofereixen d’entrada i, si no hi ha prou demanda, ja hi seran a temps a tancar-la??? Què hi ha al darrera de tot això?

 L’excusa del descens demogràfic, a nosaltres, no ens serveix. Igual com demana la FAPAC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’alumnes de Catalunya), nosaltres també recolzem la idea de no tancar cap línia per descens demogràfic, apostant així, per una millor qualitat en l’ensenyament i abaixant, per fi, les ràtios per aula.

 Des d’AFANYA'T estem molt cansats i decepcionats que, novament, no s’aposti com cal per l’educació pública de la ciutat en un dels barris on, només, hi ha concertades. Només 25 places públiques al centre d’una ciutat com Mataró és ridícul. No hi ha dret que, des de SSTT responguin així i es gastin cinc milions d’euros prometent dues línies de les quals, una podria quedar-se a mig camí.

 No estem gens d'acord amb la decisió de SSTT i, és per això, que, des d'AFANYA'T, denunciem que no es faci d’una altra manera i apretem per a què rectifiquin i ofereixin les dues línies d’entrada, que era el què estava previst inicialment.

*Foto: Q.Puig/El Punt Avui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada