dijous, 10 de setembre del 2015

RECULL DE PREMSA: SERVEIS TERRITORIALS D'ENSENYAMENT DEFENSA LA ZONA ESCOLAR ÚNICA

El seu director, Vicent Garcia, creu que és la mesura idònia per 'garantir la cohesió social', després que l'Ajuntament debati el futur de la mesura
A les portes de l’inici del nou curs escolar 2015/16, el director de Serveis Territorials del Maresme i el Vallès Oriental, Vicent Garcia, va presentar divendres a Mataró les novetats i dades més significatives d’enguany. Un dels aspectes destacats pel director va ser la seva defensa de la zona única a la ciutat. Garcia deixa clara la seva postura argumentant que aquest sistema d’inscripció escolar és creat amb l’objectiu principal de “garantir la cohesió social” i la necessitat de què “totes les famílies tinguin les mateixes oportunitats de triar un centre”.

“Si l’alcalde de Mataró vol cohesió social, hem de fer que totes les escoles participin de la mateixa zona”. Així ho explicava el director de Serveis Territorials després que l’alcalde de Mataró, David Bote, hagi mostrat la seva intenció d’estudiar el model actual de zona única. Garcia creu que només així s’aconsegueix una “distribució equitativa de l’alumnat” i recorda que el model està implantat a tota la comarca “amb èxit”. Segons el director, aquesta distribució es fa perquè “no podem deixar que barriades senceres hagin de quedar-se tota la població estrangera a les seves escoles”. Segons la normativa,“s’han de distribuir dos nouvinguts per grup i a Mataró estem ja en sis o set per grup”.

Enguany el nou curs comença amb uns 70.300 alumnes al Maresme i gairebé 22.500 alumnes a Mataró, segons dades provisionals. Pel que fa a les dades generals d’alumnat del Maresme, creixen els grups en gairebé tots els nivells. Excepte a Educació Infantil, on enguany s’han perdut fins a 500 alumnes en comparació amb les dades de l’any passat, les xifres d’alumnat creixen tant a Educació Primària (uns 480 més), ESO (al voltant de 317 més) i Educació Especial (25 més).Les frases de Vicent García
- “No podem deixar que barriades senceres hagin de quedar-se tota la població estrangera a les seves escoles”

- "El nou centre d'FP ha de ser referent al Maresme, ha de donar un plus, i l’oferta serà diferent a la de l’altre buc insígnia, el Miquel Biada"

- "Cal construir l'Angeleta Ferrer perquè el centre està desproveït d’escola pública”.


*font: capgros.com 07/09/20015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada