dijous, 4 de setembre del 2014

RECULL DE PREMSA: II MARXA PER L'EDUCACIÓ PÚBLICA


Enguany l’Assemblea Groga ha organitzat la II Marxa per l’Educació Pública que ha anat de Girona a Barcelona en una setmana creuant el Gironès, la Selva, el Maresme i el Barcelonès acabant davant del Parlament on s’hi ha cantat l’havanera dels Pujol i el 3%, després d’aproximadament 150km recorreguts a peu. Una marxa que més enllà de la reivindicació a unit persones i entitats. En són exemple els companys de les Illes Balears (Assemblea de Docents i Plataforma Crida) que van acompanyar-nos al llarg de la Marxa tot explicant-nos les seves lluites i la seva experiència. Gent d’arreu del principat (Lleida, Osona, Tarragona, l’Empordà, etc) ha enfortit la marxa i la reivindicació. A més a més, la marxa ha servit per fer xarxa arreu del territori on ens han rebut sempre amb els braços oberts, i ens han donat la oportunitat d’explicar les nostres campanyes i projectes. L’insubmissió a la llei “Wert”, LOMCE, una de les principals lluites del curs vinent. Hem donat instruccions clares a AMPAs, professorat i alumnat de com han de posicionar-se davant d’aquesta llei neoliberal, franquista i antidemocràtica que el curs que ve s’hauria de començar a aplicar. Davant d’això, l’AG fa una crida a tota la comunitat educativa a desobeir-la, perquè davant d’una llei injusta, l’única via és el desacatament. D’altra banda, la marxa ha servit per explicar poble a poble, ciutat a ciutat la nova ILP que des de l’AG estem promovent. Una nova llei d’educació a Catalunya que satisfaci de veritat les necessitats de la comunitat educativa de bressol a universitat. Una llei que pretén ser l’opció alternativa a la LEC i a la LOMCE.
.
.
A cada poble i ciutat, hem pogut conèixer de primera mà les diferents problemàtiques que afecten in situ a les escoles i instituts. Tancament de línies, aplicació directe del decret de plantilles, augments de ràtio, falta de recursos, construcció pendent d’escoles i instituts, etc. La solidaritat arreu del territori ajuda a compenetrar i unir lluites sense sentir-se sol. Una marxa groga que ha recorregut gran part del litoral català i que ha servit per aprendre d’altres lluites, fer amistats, autogestionar-se i compartir amb tots i totes les lluitadores l’esmorzar, el dinar, el sopar i l’espai on dormir. Ha estat un conjunt d’experiències, sentiments i emocions que desitges tornar a experimentar-les l’any que ve.
.
.
La lluita per una educació pública, laica, inclusiva, popular, coeducadora, sense retallades i en català segueix ben viva fins assolir els nostres objectius! Perquè tant grans com petits hi tenen cabuda amb un únic objectiu i lluita, la defensa d’un dret universal, com és l’educació.
Per una educació pública i de qualitat de Bressol a Universitat!
Text: Bernat Aranyó i Giné

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada