dijous, 28 d’agost del 2014

LA II MARXA PER L'EDUCACIÓ PÚBLICA ARRIBA A MATARÓ

Tal i com estava previst el dimecres 27 d'agost al migdia ha arribat a Mataró la II Marxa per l'educació Pública organitzada per l'Assemblea Groga. El trajecte per la NII els ha portat fins el passeig del Callao. Un cop allà han fet descans, remullada a la platja i Paella popular.




A la tarda després d'una Cercavila amb flabiolaires pels carrers de la ciutat han arribat a la Plaça de l'Ajuntament. Allà a les 18h s'ha llegit el Manifest de la 2a Marxa per l'Educació Pública i hi ha hagut una xerrada titulada "El català dins els sistemes educatius dels Països Catalans" 




A les 19h hi ha una Taula Rodona "...I a Mataró què? Reflexions sobre l'educació a la nostra ciutat" a càrrec de membres del MEM (Moviment Educatiu del Maresme), AFANYA'T (Associació de Famílies Afectades pel NYap de l'Administració Territorial), de l'escola bressol El Tabalet i amb el professor de Cicles Formatius Ausiàs Ferrer.








Alguns dels temes  que han sortit són una diagnosi actual de la situació de l'Educació Pública, l'efecte de les retallades en les diferents etapes educatives, el perquè cal seguir lluitant, el paper de les famílies i també del professorat. La proposta d'una ILP per una nova llei d'educació catalana així com de la Insubmissió a la LOMQE. Més concretament  s'ha parlat de la situació Educativa a  la ciutat de Mataró; s'ha parlat sobre la planificació  escolar, de la zona única i s'han formulat diferents propostes de planificació. En acabar la Taula rodona hi ha hagut un torn obert de paraula.

Des d'AFANYA'T volem agraïr a Assemblea Groga i a tota la gent que ha fet possible  aquests espais de compartir experiències i continuar la lluita en el marc de la 2a Marxa per L'educació Pública. Moltes gràcies!!! Salut i Força!!!

Més informació a http://assembleagroga.info/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada