divendres, 6 de juny del 2014

MAPA DE MIGRACIONS D'ALUMNES DE P3 PEL CURS 2014-2015



Un cop arribats a la recta final del procés de preinscripció, a AFANYA’T hem realitzat un plànol de migracions d’alumnes de P3 per al proper curs 2014-2015.
 
Com veureu, un any més l’oferta d’escola pública al centre de Mataró ha estat clarament inferior a la demanda i, per tant, insuficient. Malgrat la reobertura de la segona línia de P3 (mantindran el nyap de P4 amb una sola línia) de l’escola Joan Coromines, segueixen havent 34 famílies que s’han quedat fora de les escoles del centre que havien demanat com a primera opció.
 
Aquestes dades segueixen demostrant que el model de zona única és ineficient i molt poc recomanable per una ciutat amb més de 100.000 habitants com Mataró. De fet, un cas pràcticament únic i només comparable amb Cornellà. La demanda al centre segueix sent tan gran que ni amb una línia més de P3 s’assumeix. Així, l'equivalent numèric a més d'una línia encara s'ha de desplaçar a altres barris. Només suprimint la zona única evitaríem aquests desplaçaments massius de famílies d'una punta a l'altra de Mataró.
 
 
Malauradament, es torna a repetir el drama que vam viure fa un any un important col·lectiu de famílies d’alumnes de P3, quan ens vam trobar amb la impossibilitat de matricular els nostres fills i filles al nostre barri, negant una escola de proximitat per tots ells. És evident que la problemàtica no s’ha resolt. Des d’AFANYA’T demanem que s’acabi amb el menyspreu administratiu i la indiferència política davant d'aquesta situació. Cal seriosament treballar per arreglar aquest nyap. Només l’agilització en la construcció de l’edifici de l’Angeleta Ferrer al centre de la ciutat serviria per, d’una vegada per totes, equiparar la demanda del barri amb l’oferta.

1 comentari:

  1. Aquest mapa no té cap sentit. S'hauria de mirar la distància d'on viuen fins a l'escola on han estat assignats. El fet de que Mataró sigui zona única no vol dir que la persona que ha demanat el Montserrat Solà, per exemple, visqui a prop d'aquesta escola. Potser viu a l'altra punta de mataró i l'escola que li ha estat assignada li agafa més a prop. Si us plau, s'hauria de ser una mica més curós amb aquest tipus d'informació.

    ResponElimina