diumenge, 13 d’octubre del 2013

TRANSMUTEM LA LOMCE, LA LEC I LES RETALLADES ESTAFA

El ministre Wert, amb la majoria absoluta del PP, acaba d’aprovar la LOMCE. Una Llei que torpedina el sistema d’immersió lingüística, torna a reformar els estudis, la seva avaluació i l’organització dels centres escolars. Disminueix i limita la participació i la representació dels claustres i dels consells escolars i crea un model de direcció d’escola molt més jeràrquic, autoritari i gerencial.
A Catalunya el Govern està escanyant els serveis públics amb uns pressupostos i unes polítiques de retallades molt greus. També ha anunciat que en els propers pressupostos tornarà a eliminar una paga extra a totes les persones empleades públiques, fent pagar als serveis públics, als seus treballadors i treballadores i a tota la ciutadania usuària els costos d’una falsa crisi i d’un deute públic que en cap cas hem provocat nosaltres.
La consellera Rigau ja està desenvolupant molts aspectes de la LEC, introduint decrets (de provisió i plantilles, d’autonomia, de direcció, d’avaluació...) que allunyen el claustre i la comunitat educativa dels nostres drets i obliga les direccions dels centres públics a assumir unes responsabilitats que pertanyen als nivells superiors de l’administració educativa.
Tot plegat provoca una gran feblesa en els centres educatius i crea condicions que poden deteriorar l’educació pública de qualitat que, poc a poc, amb el nostre esforç col·lectiu, havíem aconseguit.

Les nostres REIVINDICACIONS, les que ens mouen a engegar i a consolidar un GRAN MOVIMENT GROC són:
  • La retirada de la LOMCE del parlament espanyol.
  • L’aturada de l’aplicació de la LEC i retirada del Decret de provisió de llocs de treball i plantilles.
  • L’exigència d’uns pressupostos sense retallades educatives ni salarials,  per la recuperació de les condicions laborals i per la defensa dels llocs de treball. Substitucions des del 1r dia al 100%. Contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent.
  • La defensa decidida de la immersió lingüística – que ha demostrat abastament la seva utilitat pedagògica i cohesionadora -  i la defensa inqüestionable de la llengua catalana com a llengua de comunicació i d’aprenentatge.
Per fer front a aquestes polítiques, tant estatals com catalanes, i perquè tenim dret a decidir l’educació que volem, l’ASSEMBLEA GROGA DEL MARESME convoca tot el personal dels centres educatius i també TOTES LES FAMÍLIES  al debat i a les assemblees preparatòries per a la participació en:
  • L’acampada a Mataró de la campanya “PINTEM CATALUNYA DE GROC” el 18 d’octubre
  • La vaga general d’educació a l’estat espanyol el 24 d’octubre
Considerem que aquests actes haurien de marcar l’inici d’un moviment unitari i transversal – semblant al de la societat civil de Les Illes Balears i Pitiüses - que aturi el tràmit de la LOMCE, el desenvolupament de la LEC i els pressupostos empobridors de la Generalitat de Catalunya que el govern Mas vol aprovar abans de final d’any.
APUNTEU-VOS A L’ACAMPADA !
Per participar-hi, només cal omplir un formulari per saber quantes persones vindreu i acampareu. Són tan sols 4 preguntes.

PREPAREU CONJUNTAMENT – MESTRES I FAMÍLIES – LA GRAN VAGA DEL 24 !


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada