dissabte, 26 d’octubre del 2013

TOTS CONTRA LA LOMCE!!!
Benvolgudes i benvolguts,
davant la recent aprovació de la LOMCE no podem restar callats.

- Mahatma Gandhi –

Per la majoria absoluta de parlamentaris del PP al Congrés de l’Estat s’ha aprovat la LOMCE amb el clar rebuig de tota la resta de forces polítiques.

Una llei d’educació aprovada d’aquesta forma genera rebuig i desafecció política. Després de la tromba de manifestacions contràries, l’aprovació és una clara imposició de la voluntat d’uns pocs que no representen a la majoria dels ciutadans de l’Estat.

Falta de respecte al professorat, a les seves  opinions i propostes; a les administracions que han de participar en l’aplicació de la  norma; als pares i mares que han de confiar i col·laborar, i de tots els sectors implicats per portar a terme una legislació educativa, generen una sensació d’impotència i indignació difícil de contenir.

S’ha parlat molt sobre aquesta llei, però n’hi ha  que no han obert boca. Sembla que amplis sectors s’hagin venut per un plat de llenties. Ampliació dels concerts educatius a 6 anys, la religió catòlica assignatura avaluable, segregació dels alumnes que no “ segueixin” , eliminació de la participació dels pares i mares en els centres, reforç de la figura del director, planificació educativa en mans de l’oferta privada, .... sí, els sectors més reaccionaris, els que pretenen endurir la fractura social, fent dels sistema educatiu  un instrument de selecció i marginació. Una forma de legitimar una mà d’obra barata dirigida per elits banyades en l’excel·lència i els màsters.

Sí, la col·laboració de sectors del professorat,  dels sectors més tradicionals de l’església catòlica, del petit i mitjà empresari i d’altres persones i institucions “ben pensants” és imprescindible per portar a terme aquesta nova “cruzada”.
En la lluita de Ses Illes se’ns ha mostrat com no pensen recular en la seva ofensiva. Ens hem de preparar per una llarga lluita en defensa de l’escola pública, democràtica i inclusiva.

Davant els fets ens  resta la clara i oberta insubmissió a la llei, indispensable per construir un futur més lliure en el marc legislatiu català . Amb la unitat de tots els sectors de la comunitat educativa ens oposarem per ètica professional i per justícia a una llei injusta.
Jaume Aguilar.

President de la Federació dels Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada