dimecres, 25 de setembre del 2013

CARTA D'UNA MARE: NO AL TANCAMENT DE LA FUNDACIÓ MAPA!

Molt bones, molts em coneixeu, sóc la Laura, mare d’en Roc. En Roc, és Asperger (trastorn de l’aspecte autista). Portem molts anys treballant per escolaritzar a en Roc en centres ordinaris (que és el mateix que dir, que hem lluitat perquè vagi a una escola pública o concertada com la resta de nois i noies de la seva edat). El curs passat (feia 2nESO) l’escolarització d’en Roc va ser molt complicada (no cal buscar culpables però un cúmul de circumstàncies: professorat poc format, adolescència del propi Roc i dels iguals, falta de recursos dins de l’aula....) es va fer impossible acabar el curs amb normalitat. Des del Departament d’Ensenyament ens van dir que ja no ens podien donar més respostes des d’un centre ordinari i que ens derivaven a una fundació que és subvencionada per la Fundació la Caixa i pel Departament al 50%, la fundació en qüestió es diu MAPA. Davant la proposta del Departament, tota la família ens vam informar, vam anar a visitar-la i conjuntament amb en Roc vam decidir que era un bon lloc perquè en Roc acabes els seus estudis superiors obligatoris. El centre, és un bon lloc per en Roc, tenen (tenien) psicòleg i psiquiatre i un monitor per 6 nois/es. Un total de 12 nois/es eren escolaritzats i l’ambient es sentia del més acollidor.
Ens van trucar al setembre i ens van dir que el departament ha reduït el pressupost a la meitat i que no podrà haver-hi ni psicòleg ni psiquiatre...però com que som optimistes de base, vam continuar pensant que seria un bon lloc per en Roc. Però ahir (dia 23 de setembre, i en Roc encara a l’espera de començar) ens van dir que tancaven l’escola! que el Departament d’Ensenyament no tenia pressupost per tirar endavant amb el projecte i que en Roc no podria començar els seus estudis.
Avui amb el seu pare ens hem passat el dia al Departament perquè ens donessin una altra solució...i resulta que no existeix! És a dir: en Roc té edat per estar escolaritzat (la llei ho diu) i no hi ha cap centre que el pugui atendre.
A part de seguir lluitant pel meu fill, això no ho deixarem mai de fer, no tenim altra eina que fer-ho públic i denunciar-ho. És per això que us demano que ho passeu a tothom que li pugui interessar i aconseguir que NO tanquin un lloc com MAPA, a part de la meva família som 11 més que s’han quedat al carrer.

Moltes gràcies per llegir-ho i passar-ho!


1 comentari:

  1. merci per fer-ne difussió!!! continuarem lluitant contre els nyaps....No et limitis a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa al carrer i participa. No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu.”
    Vicent Andrés Estellés

    ResponElimina