dilluns, 22 de juliol del 2013

VISITA DENEGADA AMB LA CONSELLERA RIGAU


Excel·lentíssima Consellera Rigau,

Sóc Jordi Martínez Gomis, president de l’Associació AFANYA’T, recentment creada degut a la mala planificació de l’oferta de places de P3 a les escoles públiques de Mataró centre-l’havana-escorxador. En aquesta zona l’oferta ha passat de 175 l’any passat a 125 places públiques de P3 i la demanda s’ha mantingut en més de 190. L’alternativa d’aquest 65 nens es troba a més d’1 km.

Entenem que el director de Serveis Territorials, el senyor Garcia, digui mentides per poder justificar la planificació escolar de P3 a Mataró totalment basat amb el seu interès particular i no amb les necessitats de Mataró. El que no podem tolerar és que, des de la conselleria d’ensenyament es faci més cas a les mentides d’aquest senyor (escollit a dit) que a la veu unànime de tots els representants del partits del Parlament de Catalunya que coincideix amb la veu unànime de tots els partits de l’Ajuntament de Mataró tots elegits democràticament.

Algunes de les mentides d’aquest senyor:

“Només hi ha 8 o 9 famílies que no estan satisfets amb la preinscripció de P3 a Mataró”. Es va fer un recurs d’alçada conjunt de 15 famílies més altres recursos individuals de places de P3 a Mataró

“A la línia de P3 de l’escola Joan Coromines s’han matriculat 7 nens amb necessitats d’educació específica”. No és cert, se n’han matriculat 8, possiblement la línia de P3 amb més NEEs de Catalunya, i després diuen que han tancat la línia en aquest centre per fomentar la cohesió social.

 “Mataró no és la única ciutat de més de 100.000 habitants amb zona única” I tant que és la única ciutat, la majoria agrupen una mitjana de 37000 habitants per zona de proximitat.


És molt trist que la Conselleria d’Ensenyament no faciliti el diàleg amb les famílies afectades per aquesta mala planificació. Seguim demanant que se’ns rebi  per poder contrastar la informació que obtenen de Serveis Territorials del maresme.

Si us plau, reobrin la 2a línia de l’escola Joan Coromines i cessin del càrrec de director de ST del maresme-vallès oriental, el sr. Garcia.

Cordialment,

Jordi Martinez Gomis
President d’AFANYA’T

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Benvolgut Sr. Martínez,

Acuso rebuda del vostre escrit de 8 de juliol adreçat a la consellera d’Ensenyament.

Com sabeu molt bé, des del Departament d’Ensenyament s’està fent un seguiment acurat de l’escolarització dels alumnes de P3 de Mataró. La mateixa consellera va visitar la ciutat per estudiar conjuntament amb l’Ajuntament, la situació actual i per cercar la millor solució per atendre les necessitats.

D’acord amb això, les famílies han estat ateses i els alumnes escolaritzats, malgrat no sempre en els centres docents públics triats de primera opció.

Tal com us va avançar el director dels Serveis Territorials del Maresme, Sr. García, no és possible actualment obrir un nou grup de P3, atès que un cop closa la matriculació, resten encara places vacants a algunes escoles públiques de Mataró, que per altra banda, és zona única quant a la preinscripció escolar.

Rebeu una ben atenta salutació,


M. Rosa Moya
Cap del Gabinet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada