dimecres, 24 de juliol del 2013

L'ASSOCIACIÓ AFANYA'T DE MATARÓ DEMANA LA DIMISSIÓ DEL RESPONSABLE D'ENSENYAMENT DEL MARESME



  • Considerem "evident" la mala planificació i denuncien que les decisions s'han basat en criteris molt allunyats de les necessitats de les famílies.
  • Instem a la Generalitat a reobrir la segona línia de l'escola pública Joan Coromines.
  • Una seixantena de famílies hauran de portar els nens a escoles a dos quilòmetres de casa seva i a centres que no havien escollit.
  • També  demanem que s'acceleri la construcció del nou edifici de l'Angeleta Ferrer, ara desplaçada a un altre barri per problemes en el seu edifici.
Famílies d'infants que el curs vinent han de començar P3 presentavem ahir una associació per lluitar contra la mala planificació escolar, que segons els seus integrants, s'ha produït aquest any a la capital del Maresme.
L'entitat porta el nom d'Afanya't (Associció de Familars afectades pel Nyap de l'Administració Territorial) i denunciem que una seixantena de famílies hauran de portar el seus fills a escoles a dos quilòmetres de distància i que a més, no estaven entre les escollides. El centre de la ciutat té un dèficit important de places d'escola pública (325 a la concertada i 25 a la pública) i s'hi ha de sumar l'eliminació d'una línia de l'escola pública Joan Coromines, situada entre el centre i el barri de L'Havana. A més, l'escola Angeleta Ferrer (també al centre) va haver de migrar el novembre passat per problemes amb l'estructura de l'edici. L'associació demanem que s'acceleri en la construcció del nou edifci i que també tingui dues línies (ara en té una). El president de l'associació, Jordi Martínez, denunciava la situació de l'escola pública al centre de la ciutat i el fet que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, no hagi volgut rebre les famílies afectades. El vicepresident de l'entitat, Ivan San Antonio, va demanar la dimissió del director de Serveis Territorials d'Ensenyament del Maresme i el Vallès Oriental, Josep Vicent Garcia Caurin. L'activista i pagès, Pep Riera, donavs suport a l'associació i va assegurar que la supressió de la línia no es feia per motius "econòmics, sinó polítics". Riera va lamentar que s'hagués de lluitar per una cosa que ja semblava "superada". L'Assemblea Groga va reiterar el suport que té la nova entitat mataronina a través d'un dels seus representants, Bernat Aranyó. La monja i activista, Teresa Forcades, també dóna suport a AFANYAT encara que no va poder arribar a temps per participar a la roda de premsa per problemes logístics, tot i això, va arribar al final de l'acte i va poder parlar amb els membres de l'associació.

"Cap pare dels que estem aquí en tenim ganes. El nostre primer objectiu és dissoldre'ns, perquè voldrà dir que s'estan fent bé les coses a l'escola pública"

Associació AFANYAT  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada